Kişisel İmajda makyaj

 Kişisel İmajda makyaj

Her yıl makyajda da modanın değiştiğini sizde farkına varmışsınızdır. Makyaj kamera önündekiler için sürekli takip edilmesi ve daha önemlisi yüz hattına uygun makyajı tespit etmek mecburiyet haline geldi. Diğer taraftan kişisel markalaşma içinde önemli bir unsur.



 Her yıl değişen makyaj trendlerini sanatçılar nasıl kullanıyor? Buyrun ünlülerin makyaj sırları...

Örneğin Serenay Sarıkaya, 2022 yılında bir çok makyajında siyah yerine kahverengi renkleri kullanmayı tercih ettiği görülmektedir. Böylece siyah'tan elde edilen keskin hatlar yerine daha yumuşak bir görüntü sağlanıyor. Siyah eyeliner modasının geride kaldığını da buradan anlayabiliyoruz. Bu günlerde kahverengi eyeliner ile dağıtılmış far havası elde edilerek daha güel bir görünüm sağlanıyor.

Her dönem olduğu gibi daha büyük gözler elde etmek için iç bölgelere açık ve parlak renkler kullanılıyor. Oldukça basit bir teknik ile dış köşesi koyu bir renkle belirginleştiriyor. Bu sayede hem basit hem de büyüleyici bakışlar elde edilebiliyor.

Gözler için aynı şekilde buğulu göz makyajları da bu senenin göz dolduran makyaj tekniklerinden birisi. Kahverenginin tonlarını kullanıldığı makyajlarda dudaklar geri planda tutuyor. Kişisel markalaşma için gözleri hangi ünlüler ön plana çıkartıyor bakalım yorumlara yazabilecekmisiniz?

Yüz kontürü de son dönemin popüler makyaj uygulaması olarak göze çarpıyor. Doğru uygulandığında yüz hatları istenilen hale geliyor. Elmacık kemiklerinin alt kısmına uygulanan koyu renk ile yüz hatları daha derin ve ince görünebiliyor. Burunun iki tarafına uygulanan kontür ile burun daha küçük gösterilebiliyor. Ayrıca burun kemiği hizası boyunca uygulanan aydınlatıcı ürünler ile de daha ince görünüyor.


Diğer taraftan kişisel markalaşma yolunda doğallığı ön plana çıkartan ünlülerde var. Doğallıktan hiç bir şekilde ödün vermemek için uğraşan ünlüler için kahverengi tonlarında göz makyajı ile anlamlı ve derin bakışlar elde edilebiyor. Dudaklarında pembelik seven güzel oyuncularda sık sık karşımıza çıktığıda gözden kaçmıyor.

Jennifer Lopez'in elmacık kemiğinin üstüne yaptığı yoğun bir aydınlatı makyajında Türkiye'deki ünlüler tarafından taklit edildiği sıksa görülüyor.

Aynı zamanda bu makyajın, göz pınarları ve kaş altlarını aydınlattığı da görülüyor.

 Günlük makyajda sıklıkla kullanılan aydınlatıcı en doğru şekilde kullanıldığında bir çok sorunu ortadan kaldırıyor. Göz içlerine uygulanan ten rengi ve beyaz göz kalemleri ile gözler daha da parlak bir görünüm arıyor.

Ayrıca sıkça kullanılan bir başka doğal makyaj şekli ise sıcak tonlu bronzer de makyajda çok kullanılan bir teknik.

Gözlerini ve göz hatlarını ön plana çıkarmayı tercih edenler için, çekik göz makyajı tüm dikkati gözleri çekmeyi başarıyor. Burnun üstünde kullanılan aydınlatıcı ile daha düzgün ve seksi görüntü elde edilebiliyor.


Islak makyaj görünümünün de gözde olduğu son dönemde, yoğun aydınlatıcı kullanımı ile ıslak görünüm elde edilebiliyor.


Yüz kontürünün kadar vücut kontürlüde içinde makyaj sık uygulanana bir teknik. Yüz kontorlünde kullanılan mantığa dayanan makyaj uygulamasında vücudun çıkık bölgelerine aydınlık renk ile yapılan makyaj, gölgede kalan yerlere koyu renk makyaj ile tamamlanıyor.

Omuzlara ve elmacık kemiklere uygulanan aydınlatıcı ile 

oldukça doğal bir görünüm elde ediyor. Gözünde toprak tonlarını kullanan oyuncu abartılmamış ama şık bir makyaj tercih ediyor.

Göz kapağının katlanma bölgesine uygulanan sıcak kahve tonları farlar günlük makyajın kurtarıcısı oluyor. Uğraşılmış gibi duran ama çok kolay olan bu uygulama ile istenilen renklerle gözler canlanıyor.



Sanatçı Pr Çalışması - Son Dakika Magazin Haberleri - Sektörel Haberler - Kişisel Markalaşma

https://sites.google.com/view/public-relations-pr/

https://sites.google.com/view/pr-calimasi

https://sites.google.com/view/brandnews/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 adımda ulusal marka

Health considerations

Neden marka olmalıyım